пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

"Подаруй посмішку"




   В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Згідно статистики в Україні 1,2 млн. жителів (це більше 3 % всього населення) страждає психічними розладами і цей показник з кожним роком зростає. Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в країні, а провісниками захворювань є стреси.
  Психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя. Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко.
    Психологічно здорова людина – це насамперед людина творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе і навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією. Психічне здоров’я кожного в першу чергу залежить від нього самого і його близьких. Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій.
    Ми теж   колективом  долучилися до  відзначення цього дня. Наша професія,сфера діяльності, оточення нерідко  дають наслідки стресами, депресією, хвилюваннями, переживаннями. Можна  не помічати проблем, не звертати на них уваги, бути до всього байдужими. Але, напевно,  тоді ми  маємо  працювати не з  дітьми. Тому  сьогодні   вирішили знизити рівень   переживань та хвилювань і додати  радісних приємних  моментів, посмішок. Ми грали в цікаві  ігри з  метафоричними картами(шкода, що ніхто не бачив, як ми сміялися), нам дійсно було весело))))) пройшли  тестування, яке  показало, що  ми  всі  стоїмо  на  межі  професійного вигорання( але  попереду  маємо 15 років до повного вигорання!), ділилися думками, обговорювали  життєві ситуації. Як  підсумок створили  плакат, на  якому кожен залишив свою посмішку!!!!!!!!
Бажаємо  всім  бути  уважними  один до одного та  оберігати   власне психічне здоров’я.






















Немає коментарів:

Дописати коментар