середа, 9 жовтня 2019 р.

"Кожна дитина має право"


У світі всі малята –і хлопчики й дівчата –
повинні право мати
щасливими зростати.
В турботливій країні, у люблячій родині
 мужнітимуть здорові
біляві й чорноброві.
Бо очі карі й сірі
у злагоді та мирі
не плачуть, а сміються,що «дітками» зовуться
.
   В дошкільному підрозділі  «ПРОЛІСОК»  протягом вересня  проводилася  робота з дітьми  за темою «Кожна дитина має право» відповідно до Конвенції ООН про права дитини. В групах   з дітьми проводилися  різні форми роботи, які дали змогу діткам отримати знання, щодо  своїх  прав. Старші дошкільники   могли   висловити свою думку, продемонструвати  свої навички і уміння, виконати роль у казці «Про трьох поросят»(право на житло), створити композицію на папері «Мій будинок»,намалювати малюнок, пограти в гру «Лікарня»(право на медичне обслуговування), «Школа»( право на навчання).
   В  молодшій групі « Гномики»  діти розглядали  ілюстрацій та  слухали  розповіді за статтями Конвенції ООН «Права дитини», була організована виставка розмальовок (батьки з дітьми) «Я маю право!», проводилися дидактичні та сюжетно-рольові ігри по темі,створили колективний плакат «Великі права маленької людини.».
   Знайомлячись з правами, діти вчаться зважати на думку та інтересами інших людей (право на власну думку), захищати слабких (право на особливий захист), справедливо вирішувати виникаючі суперечки і конфлікти, адекватно оцінювати свої дії і вчинки.  Збереження і зміцнення здоров'я кожної дитини - одне з найважливіших завдань дошкільного закладу. У процесі ознайомлення з правами діти дізнаються про відповідальність за своє здоров'я, необхідності його берегти і зміцнювати, освоювати способи оздоровлення і безпечної поведінки.  Необхідно також пам'ятати, що формування морально-правової культури у дітей багато в чому залежить від загальної соціально-правової ситуації, рівня правової культури педагогів та батьків, а також ефективності засобів та методів первісної правової освіти.




Немає коментарів:

Дописати коментар