понеділок, 28 жовтня 2019 р.

"КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ"






       «КОЗАЦЬКІ  ЗАБАВИ» - так називалося  свято,  яке  ми  провели  до  Дня  захисника України, Дня українського  козацтва  зі  своїми  вихованцями. Мабуть немає жодної людини на землі, на нашій багатостраждальній Україні, яка б не знала про славну Запорізьку Січ, про січове лицарство – козацтво, про героїчні звитяги, про їхні походи, подвиги.

Наші маленькі  козачата  твердо знають, що сьогодні козак - не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак - це передусім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу .
       Зброя козака – то  не тільки шабля та пістоль.  Пісня,  сміх та жарти  піднімають дух українця не гірше за бойові перемоги. Такі заходи  допомагають виховувати у  наших  дошкільнят  повагу до захисників української землі, до історичного минулого своєї держави, формувати почуття патріотизму,  національної свідомості та гордості за свою Батьківщину, отримати знання  про  воєнну  історію України та її героїв -  козаків; виховувати у дітей почуття особистої відповідальності та готовність до захисту своєї землі; розвивати фізичні якості і різні види вмінь та навичок, які мають стати фундаментом у формуванні громадянської та національної свідомості дошкільників.
     Спритність, швидкість та впертість показали у цікавих змаганнях наші  малята. Дві  команди «Жучки»  та  «Павучки»  змагалися  за  звання  спритних  козачат. Готували  український борщ, який  їли  козаки перед  боєм; ходили  за  сіллю (тільки не до  Криму), щоб  смачна була  каша; носили  коромислами  воду; влаштували  перегони  на  конях; браві  козаки  змагалися  у  перекочуванні  гарбузів, показуючи  свою  силу; влучно  попадали  в  ціль,  метаючи  кульки  і  на  завершення  свята  дружно  заспівали  пісню  про  маленьких  козачат. Атмосфера  радості,  сміху   панувала  протягом  усього  свята. І, як  ведеться,  перемогла
дружба!




       

Немає коментарів:

Дописати коментар